Blog

Blog

PADDENSTOELEN

HOE DEZE 5 FUNCTIONELE PADDEnSTOELEN JE GEZONDHEID ONDERSTEUNEN Van het verminderen van stress tot het versterken van het immuunsysteem, deze machtige paddenstoelen kunnen wonderen doen voor je gezondheid.

Hier zijn de top 5 functionele paddenstoelen die je moet kennen! It's not a secret, paddenstoelen zijn IN. Je hebt vast weleens een product met functionele paddenstoelen gezien, er over gehoord of misschien zelfs gekocht. En hoewel ze misschien de nieuwste gezondheids- en welzijnstrend lijken, gaat hun geschiedenis al een heel eind terug in de tijd. Functionele paddenstoelen worden al duizenden jaren gebruikt, en om veel verschillende redenen.

Daarom geven we je graag alle 'ins en outs' over 's werelds meest indrukwekkende machtige paddenstoelen.

Van het verminderen van stress tot het versterken van het immuunsysteem - er is voor alles een paddenstoel!


Tremella: een verfraaiende paddenstoel Tremella fuciformis, AKA sneeuwpaddenstoel, wordt al lang geprezen als een schoonheidsbevorderende, anti-verouderingspaddestoel en wordt al duizenden jaren in de Aziatische huidverzorging gebruikt. In feite zou Yang Guifei, een historische figuur die beroemd was om haar schoonheid, tremella hebben toegeschreven aan haar stralende, jeugdige uiterlijk. Maar is deze paddenstoel echt een beschermer van de jeugd?

De wetenschap zegt: "ja!" Volgens meerdere onderzoeken heeft tremella ontstekingsremmende, antioxiderende en anti-vermoeidheidseigenschappen. Maar wat het echt een must-have voor huidverzorging maakt, zijn de krachtige hydraterende krachten.


Net als hyaluronzuur kan tremella vocht naar de huid trekken en vasthouden. Door de kleinere deeltjes houdt tremella echter 5x meer water vast dan hyaluronzuur. Wat betekent dit voor jou? Een gladdere, sterkere, meer gehydrateerde huid!

Geniet van de voordelen van de tremella-paddenstoel in onze collageenversterkende mix van Plant-Collagen.


Lion's Mane: A Mushroom For The Mind De manen van een leeuw is een eetbare paddenstoel met witte, haarachtige Lion's mane (vandaar de naam)! Wat maakt deze functionele paddenstoel zo geweldig?

Het is een natuurlijke nootropic, wat betekent dat het je mentale prestaties daadwerkelijk kan verbeteren. Onderzoek toont aan dat Lion's mane-paddestoelen de cognitieve functie van muizen verbeteren, vooral het geheugen en de visuele herkenning. Dit komt omdat het de productie van zenuwgroeifactor verhoogt, die het vermogen van de hersenen om te functioneren en van structuur te veranderen controleert.

Maar dit hersenvoedsel werkt niet alleen bij muizen. In één onderzoek werd het extract van de Lion's mane-paddenstoel gegeven aan een groep mannen en vrouwen met milde cognitieve stoornissen. Na 4 maanden vertoonden degenen die het extract hadden gekregen een toename in scores op de cognitieve functieschaal, vergeleken met de placebogroep. Lion's mane-paddenstoelen worden gebruikt in onze Chocolate Protein-mix - een schone, plantaardige mix die is ontworpen om de hersenfunctie te ondersteunen, ontstekingen te verminderen en je immuunsysteem te stimuleren.


Cordyceps: een stimulerende paddenstoel Traditionele genezers en Tibetaanse geneeskunde gebruiken Cordyceps al eeuwenlang om een ​​breed scala aan aandoeningen te behandelen, van verkoudheid tot kanker. In feite waren de eerste mensen die de voordelen van cordyceps ontdekten, lokale herders die merkten dat hun vee sterker werd na het eten van de wilde paddenstoelen. Cordyceps staan ​​erom bekend dat ze atletische prestaties stimuleren - daarom hebben we ze opgenomen in onze Chocolate Protein-mix.

Onderzoek toont aan dat cordyceps de productie van adenosinetrifosfaat (ATP) verhoogt, wat een primaire energiebron is voor onze cellen, vooral de spieren. Verschillende onderzoeken tonen zelfs aan dat zowel atleten als niet-atleten een drastische toename in uithoudingsvermogen en fysieke vermogens zien na het consumeren van cordyceps. Als klap op de vuurpijl - ze worden beschouwd als een natuurlijke ontstekingsremmer - die je lichaam kan helpen verwondingen en infecties te bestrijden.


Chaga: een paddenstoel die het immuunsysteem stimuleert Chaga-paddenstoelen zien er aan de buitenkant misschien uit als verbrande houtskool, maar aan de binnenkant? Dat is waar de echte magie is!

Volgens het "International Journal of Biological Macromolecules" heeft een Chaga-polysaccharide "een sterke antioxiderende werking voor het opruimen van vrije radicalen". Dit betekent dat Chaga een krachtige strijder is tegen gezondheidsschadelijke cellen, chemicaliën en verontreinigende stoffen. En omdat Chaga-paddenstoelen de vorming van cytokines (de chemische boodschappers van het immuunsysteem) bevorderen, helpen ze ook om je immuunsysteem te versterken, waardoor je gemakkelijker infecties, bacteriën en virussen kunt bestrijden. Dankzij onze Magic Mushroom-mix is ​​het gemakkelijk om van de voordelen van Chaga-paddenstoelen te genieten. Het is de perfecte mix om een ​​gezond en sterk immuunsysteem op te bouwen en tegelijkertijd je stressniveaus te beheersen.


Reishi: een stressverlagende paddenstoel Gestrest? Reishi-paddenstoelen kunnen helpen! Net als ashwagandha is de reishi-paddenstoel een krachtig adaptogeen. Dat betekent dat deze functionele schimmel je lichaam kan helpen om met stress om te gaan, of het nu om emotionele, fysieke of omgevingsfactoren gaat. Reishi-paddenstoelen bevatten ook triterpenen, die reishi zowel zijn bittere smaak als zijn kalmerende eigenschappen geven. Van Reishi-paddenstoelen is ook aangetoond dat ze de symptomen van depressie verminderen. In één pilotstudie werden overlevenden van borstkanker gevolgd die gedurende 4 weken reishi-poeder gebruikten. Naast minder vermoeidheid, rapporteerden de proefpersonen minder angst en depressie en een betere kwaliteit van leven. Biologische reishi-paddenstoelen zijn een van de zes ingrediënten in onze Magic Mushroom-mix.

Dankzij de immuunversterkende en stressverlichtende voordelen van reishi kan deze mix helpen bij het ondersteunen en opbouwen van een gezond immuunsysteem en het beheersen van stress.

CONTACT

Stepstones Health

Vlak 1 - 3311 AT Dordrecht (NL)

Tel: +31 652 509 029

info @ stepstones-health .nl

KvK Rotterdam: 69179298

BTW 857770111B01

NGS Licentie: 451113

Healthy Life Specialist

Massage Therapist

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2020 Stepstones Health